9 лютого польські фермери почали блокувати кордон з Україною / фото ua.depositphotos.com

Через блокування польськими протестувальниками кордону державний бюджет України в березні недоотримав 6,3 млрд грн. Про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у Telegram.

"В останній день березня маємо результат надходжень до бюджету за березень 2024р. від платежів, що адмініструється митницею. Індикативний показник Мінфіну у 49,662 млрд грн виконаний повністю на 49,708 млрд грн. Виконання 100%. Попри блокування державного кордону внаслідок якого бюджет недоотримав 6,3 млрд грн", - зазначив Гетманцев.

Відео дня

Блокування кордону з Польщею - останні новини 

9 лютого польські фермери почали блокувати кордон з Україною і протягом тривалого часу вони блокували 6 напрямків. Пізніше вони три напрямки розблокували - "Краківець", "Шегині" та "Устилуг", а інші три було заблоковано – "Ягодин", "Рава-Руська" та "Угринів". 

28 березня стало відомо, що в ПП "Угринів-Долгобичув" біля кордону Польщі та України тимчасово завершилося блокування польськими протестувальниками руху вантажівок у обох напрямках. Тоді польська сторона повідомляла, що ритмічний пропуск ваговозів орієнтовно триватиме до 2 квітня. 

Станом на кінець березня польськими фермерами блокується два пункти пропуску на кордоні з Україні: "Ягодин" та "Рава-Руська". 

Вас також можуть зацікавити новини: