Права були відкликані на підставі заяви авіакомпанії / фото УНІАН Марина Григоренко

Державна авіаційна служба України своїм наказом анулювала українській авіакомпанії SkyUp Airlines права на регулярні польоти за 33 маршрутами з Києва, Львова, Одеси, Запоріжжя та Харкова.

Відповідний наказ Державіаслужби розміщений на її сайті.

Читайте такожSkyUp запустила рейсі зі Львова до Грузії

Відео дня

Відзначається, що права були відкликані на підставі заяви авіакомпанії про відмову від цих маршрутів.

Згідно з наказом, SkyUp відмовилася від рейсів з Києва в Попрад, Нюрнберг, Ганновер, Афіни (Греція), Стокгольм, Варшаву, Меммінген, Амман, Дюссельдорф, Штутгарт, Кельн, Любляну, Копенгаген, Братиславу, Брно, Остраву і Гданськ.

Зі Львова компанія не виконуватиме рейси в Мюнхен, Штутгарт, Братиславу, Амстердам і Прагу.

Також Державіаслужба анулювала права на польоти з Харкова в Братиславу, Тель-Авів і Прагу, з Одеси в Мюнхен, Афіни, Ларнаку, Амстердам, із Запоріжжя - в Берлін, Штутгарт, Тель-Авів і Прагу.

Що цьому передувало

У квітні Державна авіаційна служба України дозволила українській авіакомпанії SkyUp Airlines виконувати чартерні рейси зі Львова в Марса-Алам (Єгипет).

Також у квітні Державна авіаційна служба України дозволила SkyUp Airlines здійснювати три нових регулярних рейси: з Києва в Монастір і Джербу (обидва - Туніс) і з Харкова в Монастір.

Крім цього, Державіаслужба дозволила авіакомпанії виконувати три нових регулярних рейси: з Києва в Бодрум (Туреччина), Гельсінкі (Фінляндія) і зі Львова в Баку (Азербайджан).

Авіаперевізники можуть добровільно відмовлятися від прав на маршрути, які, згідно з їхньою оцінкою, не є перспективними.