У справі Славоміра Новака з'явилися нові подробиці на мільйон євро / фото УНІАН

Слідчі Центрального антикорупційного бюро Польщі виявили невідомі досі майно, яке приховував колишній міністр транспорту в уряді Дональда Туска та ексклава Укравтодору Славомір Новак.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Polsat News.

"Агенти антикорупційного бюро в ході слідчих дій виявили серед іншого гроші в різних валютах (понад 536 тисяч євро, 470 тисяч доларів і 30 тисяч злотих)  - в цілому понад 4 мільйони злотих, частина з них зберігалася у двох спеціальних схованках, які були підготовлені для зберігання грошей", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Що це означає для слідства

Зазначається, що нові докази дозволили вилучення й інших складових майна, яким володів колишній міністр. Були вилучені дві квартири вартістю у 2 мільйони злотих, які мали бути придбані на гроші, отримані від злочинів, та автомобіль марки Land Rover.

"Слідчі підкреслюють, що виявлені гроші та автомобіль пов'язані з корупційними злочинами, скоєними Славоміром Новаком", - інформує видання.

"Нові висновки показують набагато більший масштаб дій Славоміра Новака, ніж вважалося досі" - сказав співрозмовник телеканалу, знайомий з деталями слідства. 

Тепер слідство зосереджене на пошуку додаткових майнових компонентів, що належать колишньому політику.

Що цьому передувало

  • 22 липня районний суд Варшави постановив затримати Славоміра Новака на три місяці.
  • Колишній міністр транспорту в уряді Дональда Туска, а потім голова українського дорожнього агентства підозрюється в керівництві організованою злочинною групою, що отримувала вигоду від корупції.
  • Розслідування пов'язане з періодом, коли Славомір Новак очолював "Укравтодор".
  • Він був призначений в.о. голови агентства в жовтні 2016 року, а відставку подав наприкінці вересня 2019 року.