Під час підписання меморандуму 

Харківська міськрада і турецька компанія «Karsan» домовилися про співпрацю у сфері виробництва громадського транспорту. Частина автобусів буде виготовлятися в Харкові. Відповідний Меморандум був підписаний у четвер, 8 квітня, під час Міжнародного форуму «Муніципальна інфраструктура: розвиток і комфорт міст», йдеться на сайті міськради.

Найближчим часом планується закупити близько 500 автобусів турецького виробництва, які стануть основою для створення в місті муніципального автобусного громадського транспорту, зазначив в.о. мера Ігор Терехов.

«У понеділок я особисто ознайомився з виробництвом цих автобусів. Вони просторі, з низькою підлогою, з антивандальним покриттям. Це автобуси зовсім іншого рівня і класу, і вони будуть муніципальними. Це дозволить нам утримувати тарифи і забезпечувати стабільність перевезень», - підкреслив він.

Відео дня

Зокрема, вже в цьому році місто закупить близько 150 автобусів різного класу: 8-метрові автобуси курсуватимуть у години пік, 6-метрові - коли трафік буде меншим.

Решту автобусів буде збирати в Харкові, пообіцяв Терехов. За його словами, це дозволить створити в місті нові робочі місця.

«Ми домовилися з нашими турецькими партнерами про те, що ці автобуси будуть збирати у нас в місті. Для цього ми створимо близько 300 робочих місць. На базі якого підприємства це буде відбуватися, вирішуватимуть турецькі інвестори. Але переговори з місцевим бізнесом вже ведуться. Для Харкова це економічно вигідний проект», - сказав в.о. міського голови.