фото facebook/Kravtsov.Evg

Напередодні, 25 серпня, завершився другий етап конкурсного відбору на посади генеральних директорів Київської клінічної лікарні на залізничному транспорті №2 та Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №1. В складі комісії були як керівники апарату управління філії «Центр охорони здоров'я», так і представники інших підрозділів АТ «Укрзалізниця».

Про це повідомляє громадська організація «Антикорупційний Блокпост»

За результатами відкритого конкурсу, пропозиції очолити медичні заклади у якості генеральних директорів отримали Леся Дрофа (ККЛ») та Віктор Лешенко (ХКЛ 1)

Відео дня

Леся Дрофа у своїй Програмі подальшого розвитку залізничних лікарень показала чітке розуміння планів Правління Товариства, а саме відмову від надлишкових активів, зокрема залучення концесіонерів/інвесторів задля приведення медзакладів УЗ до  рівня розвинутих  приватних медструктур.  Леся Дрофа готова до змін і сказала, що ДКЛ 2 готова стати першим пілотним проектом з передачі в концесію лікарні, а також виказала готовність спільно з Центром охорони здоров’я АТ «Укрзалізниця».

Своєю чергою програма Ірини Фурси викликала  жваву дискусію з членами комісії. Топ-менеджер залізничної лікарні написала в матеріалах, що наразі не готова підтримати Стратегію УЗ щодо подальшого розвитку медзакладу за рахунок залучення  концесіонерів-інвесторів.

Також при обговоренні питання надлишкового ліжкового фонду лікарні, комісії було незрозумілим, чому в.о. головного лікаря не виходила з пропозицією оптимізації структури трьох неврологічних відділень з 240 неврологічними ліжками.

Зауважимо, що  ще одне запитання стосувалося даних внутрішньої аудиторської перевірки за 2018-2019 роки, згідно з якою відбулась закупівля деяких продуктів харчування за суттєво завищеними цінами.

Також члени комісії підняли питання про події 2019 року. Тоді в мережі з’явилося відео, яке засвідчувало  факт  того, що в Харківській лікарні працювала громадська організація, яка  діяла  без жодної угоди, договору оренди, приходно-касових документів. На відео було зафіксовано факт того, що лікарі отримували кошти від пацієнтів на руки, писали розцінки на папірцях. Це питання залишилося без відповіді.