У КМДА зазначили, що пільговики-кияни можуть користуватися пільгами в міському транспорті в повному обсязі / фото Офіційний портал Києва

У Києві запуск автоматизованої системи обліку проїзду всіх пасажирів, включаючи пільговиків, які не зареєстровані в місті, відклали на 2023 рік.

Про це повідомляє прес-служба міської адміністрації.

Читайте такожКабмін схвалив скасування безкоштовного проїзду в транспорті: що зміниться для пільговиків

Відео дня

"Розпорядження про перенесення впровадження системи в повному обсязі було підписано в п'ятницю, 25 червня, пов'язане виключно з неспроможністю Міністерства соціальної політики України забезпечити компенсацію пільгового проїзду відповідним категоріям пасажирів - громадянам, не зареєстрованим в Києві. На розв'язання цього питання Міністерству знадобиться ще півтора року", - заявили в КМДА.

При цьому в КМДА зазначили, що пільговики-кияни можуть користуватися пільгами в міському транспорті в повному обсязі.

"Сьогодні "Картка киянина" є єдиним механізмом, що дозволяє фактично зафіксувати, скільки пасажирів скористалися пільгою на проїзд. На підставі цих даних перевізники зможуть отримувати з міського бюджету повну компенсацію за перевезення пільговиків-киян", - зазначили в міськадміністрації.

Для киян-пільговиків отримання муніципальної картки "Картка киянина" є безкоштовним.

Як повідомляється, за час існування електронного квитка влада технологічно адаптувала до системи електронного квитка всю мережу комунального транспорту - 1 тис. 326 одиниць наземного транспорту і 359 турнікетів у метро. Створено понад 4 тис. місць продажу е-квитка. Також в додатку "Київ цифровий" є сервіс для поповнення транспортної карти та придбання разового QR-квиток.

Перехід столичного транспорту на е-квиток

Влада столиці планувала повний перехід транспорту на е-квиток з 1 листопада 2019 року, проте цей термін перенесли спочатку на 1 квітня 2020 року, потім на 1 січня 2021 року, а потім на 1 липня 2021 року.

Мер столиці Віталій Кличко заявив, що введення електронного квитка з 1 січня 2021 року знову перенесли, оскільки не кияни-пільговики вже не змогли б користуватися громадським транспортом безкоштовно. За його словами, уряд не врегулював питання компенсації перевізникам за перевезення пільговиків і взаємини в цьому питанні між муніципалітетами та державою.

"Бо, оскільки пільги надаються на рівні держави, то й оплачувати їх повинна держава", - заявив Кличко.