У квітні продажі комерційних автомобілів зросли в річному вираженні майже у 2,5 рази / Фото rada.gov.ua

Обсяг продажів нових комерційних автомобілів в Україні в січні-квітні 2021 року, в порівнянні з січнем-квітнем 2020 року, виріс на 55% і склав 4,1 тис.авто.

Про це повідомила прес-служба асоціації "Укравтопром" на своєму сайті.

Читайте такожУ Києві запустять автофіксацію порушень правил паркування

Відео дня

Згідно зі статистикою "Укравтопрому", у квітні продажі комерційних автомобілів зросли в річному вираженні майже у 2,5 рази - до 1 тис. 266 авто.

Відзначається, що така статистика викликана тим, що рік тому в умовах карантину сервісні центри МВС не реєстрували комерційні авто, крім тих, які призначалися для забезпечення діяльності об'єктів критичної інфраструктури.

Щодо березня поточного року попит на нові комерційні авто збільшився на 8%.

Кращий результат квітня продемонструвала марка Renault з результатом 261 комерційне авто. У річному вираженні кількість реєстрацій автомобілів зросла на 88%.

Друге місце в рейтингу у Fiat - 152 автомобілі. Річний попит на нові комерційні автомобілі цієї марки виріс у 2,5 раза.

Третій показник у білоруської марки "МАЗ" - 97 реєстрацій, що більш ніж в 5 разів більше результату річної давності.

Четверте місце посіла марка Peugeot з 88 новими комерційними автомобілями. У порівнянні з квітнем 2020 року реєстрації нових автомобілів цієї марки зросли майже у 2,5 раза.

Також до п'ятірки лідерів ринку увійшла марка Citroen, вона реалізувала у квітні в Україні 86 машин, що на 59% більше, ніж рік тому.

Що цьому передувало

Обсяг продажів нових комерційних автомобілів в Україні у 2020 році, в порівнянні з 2019 роком, скоротився на 6% і склав понад 11,5 тис. авто.

"Укравтопром"

Асоціація автовиробників України "Укравтопром" створена в 1997 році. Засновниками "Укравтопрому" виступили понад 20 підприємств, серед яких провідні підприємства автомобілебудівної галузі України – ЗАЗ, ЛАЗ, "АвтоКрАЗ" та інші.