Президент ініціює передачу вокзалів у концесію / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Президент України Володимир Зеленський, говорячи про розвиток залізничних вокзалів, заявив, що державі потрібно здати всі вокзали в концесію.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Економіка без олігархів" у Києві.

Читайте такожСлідом за морпортами, в Україні готують до концесії залізничні вокзали

Відео дня

"Мені здається, я б здав всі вокзали в концесію, було б дуже круто. Нехай люди заробляють, нехай люди отримують комфорт", - сказав він.

За його словами, це добра світова практика, коли на вокзалах працюють рітейлери, кінотеатри або кафе.

Передача вокзалів у концесію: що необхідно знати

  • 15 червня, в.о. голови правління компанії Іван Юрик заявив, що підготовка залізничних вокзалів до передачі в концесію може розтягнутися на 3 роки.
  • У листопаді 2020 року Кабмін затвердив перелік пріоритетних для держави інвестиційних проектів, які планується реалізувати до 2023 року.
  • У переліку таких пріоритетних інвестпроектів у залізничній галуз і- концесія вокзалів і станцій Харків-Пасажирський, Дніпро-Головний, Вінниця, Миколаїв, Чоп, Київ-Пасажирський, Хмельницький.
  • Міністерство інфраструктури розглядає залізничні вокзали Києва та Вінниці в якості перших потенційних концесій.
  • За словами в. о. члена правління компанії, директора філії "Пасажирська компанія" Олександра Перцовського, інтерес до проекту концесії українських вокзалів виявляють 5-6 українських та іноземних компаній-інвесторів.
  • 22 лютого 2021 року міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив про те, що Міністерство інфраструктури у зв'язку із зацікавленістю інвесторів розглядає можливість передачі в концесію вокзалів Одеси та Львова.