Ілюстрація REUTERS

Президент Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо штрафних балів (№ 2809).

Читайте такожЗ 1 травня не запрацює: МВС переносити запуск автофіксації порушень ПДР через карантин

Про це повідомляється на сторінці документа на офіційному сайті Верховної Ради.

Відео дня

Згідно із законом, із Кодексу України про адміністративні правопорушення виключили норми про дію адміністративного стягнення у вигляді штрафних балів, що накладається на громадян за правопорушення правил дорожнього руху, зафіксованих в автоматичному режимі.

Раніше кожному водієві, який отримав право керування транспортним засобом, щорічно нараховували 150 балів у рахунок порушень. Після набрання чинності закону штрафи потрібно буде оплачувати грошима.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня Верховна Рада прийняла закон про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо штрафних балів (№ 2809).

Законом передбачається виключити штрафні бали з переліку адміністративних стягнень, які можуть застосовуватися за вчинення адміністративних правопорушень. З кодексу виключена стаття про штрафні бали.

Також виключається положення, згідно з яким штраф за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, може бути накладено на громадянина після використання ним штрафних балів.

Крім того, виключаються згадки про розміри стягнень штрафних балів у разі порушень. Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.