Кандидат у президенти запевняє, що у партії відкриті всі її доходи та видатки / фото УНІАН

Лідер ВО "Батьківщина" та кандидат у президенти України Юлія Тимошенко заявила, що партія перевірила факти з журналістського розслідування щодо її сумнівного фінансування.

За її словами, підприємці "змушені" були переводити пожертви через своїх родичів, бо боялися "репресій" з боку влади. Про це Тимошенко заявила в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1", повідомляє ТСН.

"Ті середні підприємці, які хочуть допомогти партії та перерахувати гроші, вони не можуть це зробити від себе, тому що миттєво відкриваються кримінальні справи, миттєво нищаться ці підприємці, забирається усе, що у них є, і це терор, який сьогодні йде по всій країні. Тому вони знаходять своїх родичів, які не під ударом, і намагаються через них внести внески", – сказала вона.

Відео дня

Читайте такожЦВК відмовила одному з кандидатів у президенти у зміні передвиборчої програми

Кандидат у президенти запевняє, що у партії відкриті всі її доходи та видатки, а за фактами, які наводяться у журналістському розслідуванні, "Батьківщина" отримала висновок Національної агенції із запобігання корупції. У ньому зазначається, що жодних порушень у фінансуванні партії немає, сказала Тимошенко.

"Якби вони зараз знайшли хоч одне порушення, вони ставили б питання про зняття мене з виборів у принципі", – стверджує лідер ВО "Батьківщини". 

Нагадаємо, у сюжеті програми "Наші гроші", який вийшов 28 лютого, йдеться, що на рахунки партії "Батьківщина" у 2018 році були переведені великі суми сумнівного походження. У першому та другому кварталах минулого року фізичні особи та фірми перерахували близько 23 млн грн, а у третьому та четвертому - понад 130 млн грн. У цей період розпочалась надактивна агітаційна робота Тимошенко як кандидата в президенти.

Як зазначається, мешканці невеликих населених пунктів перераховували "Батьківщині" неодноразово до 149 тис. грн. Такі обмеження в платежах - це межа, за якою розпочинається фінансова перевірка. 

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко такі платежі пояснює провокацією проти неї з боку СБУ, а також щирою допомогою людей, які бояться про це говорити через страх гонінь з боку влади.