В Сумській області зафіксовано декілька епізодів централізованого підвозу виборців до дільниць / Скріншот, Facebook - Марина Нагорная

На Сумщині поліція зафіксувала повідомлення про централізований підвіз виборців до дільниць, у тому числі шкільним автобусом.

Читайте такожУ Києві біля ЦВК зібралися десятки молодиків (фото)

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник начальника Головного управління Національної поліції України в Сумській області Володимир Бабич.

Відео дня

«Станом на 14.00 до поліції Сумської області надійшло три повідомлення про централізований підвіз виборців до дільниць», – зазначив правоохоронець. 

Зокрема, одне із повідомлень надійшло з міста Бурин, де лідер однієї з місцевих політичних сил організував підвіз виборців на дільниці шкільним автобусом.

«Є номер шкільного автобуса, є маршрут його руху. Зараз проводиться перевірка інформації», – уточнив Бабич. 

Крім того, два повідомлення про централізований підвіз виборців надійшли в обласному центрі, де виборців, начебто, підвозять на автомобілі «Нива».

«Всього сьогодні з 8.00 до 14.00 поліція зареєструвала в області 45 повідомлень про порушення виборчого законодавства, інформація про які наразі перевіряється», – підкреслив Бабич.

Також про організований підвіз виборців у Буринській ОТГ комунальним автобусом повідомила у Facebook керівник громадської організації «Жіночі крила Сумщини» Марина Нагорна, додавши відео із місця події.

«У Бурині було зафіксовано автобус, який курсував неподалік дільниці №590091 (с. Червона Слобода) та дільниці №590092 (с. Дич). За свідченням очевидців, автобусом людей підвозили для голосування. Водій автобуса повідомив, що він є працівником одного з комунальних підприємств Буринської міськради, керівник якого дав вказівку підвозити людей до дільниць. Громадяни звернулася до поліції з проханням з’ясувати ситуацію та зафіксувати факт масового підвозу виборців», – написала Нагорна.

Раніше повідомлялось, що станом на 15-ту годину до органів Національної поліції надійшло 649 заяв та повідомлень про порушення виборчого законодавства.