Петро Порошенко / REUTERS

Кандидат в президенти та чинний глава держави Петро Порошенко вважає неповагою та негідним ставлення до лідера ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко пропозицію стати арбітром на його дебатах з кандидатом в президенти Володимиром Зеленським перед другим туром виборів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко заявив після здачі необхідних аналізів на вміст в організмі наркотичних речовин та алкоголю в медичному центрі НСК "Олімпійський".

Читайте такожПорошенко здав аналізи на "Олімпійському" (фото, відео)

Відео дня

«Моя позиція наступна – дебати це не шоу, я вважаю, що подібне зневажливе або легковажне звернення – це є неповага до політика Юлії Володимирівни Тимошенко, яка зайняла третє місце і, до речі, неповага до її виборців, а більше 2,5 млн громадян проголосували за Юлію Володимирівну», - заявив він.

Порошенко додав, що «подібне ставлення» до Тимошенко та її виборців вважає «негідним».

Як повідомляв УНІАН, 4 квітня кандидат у президенти України Володимир Зеленський запропонував лідеру ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко бути арбітром на його дебатах з кандидатом у президенти, чинним главою держави Петром Порошенком.

Раніше, 3 квітня Зеленський заявив про готовність йти на дебати перед другим туром президентських виборів з Порошенком, але озвучив ряд умов. Зокрема, дебати мають відбуватися на НСК «Олімпійський», перед народом України, і щоб усі канали мали право транслювати дебати в прямому ефірі, а також кандидати повинні пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає ані алкоголіків, ані наркоманів. Порошенко погодився провести дебати із Зеленським на стадіоні.