Порошенко зробив пропозицію Зеленському щодо дебатів / колаж УНІАН

Кандидат у президенти та чинний глава держави Петро Порошенко точно буде на дебатах в студії «Суспільного телебачення» 19 квітня на 20.00 та завітає на НСК «Олімпійський» до кандидата в президенти Володимира Зеленського в цей же день, якщо не буде збігатися час та ще раз запрошує опонента прибути на НСК «Олімпійський» для проведення дебатів 14 квітня о 14.14.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на брифінгу речник передвиборчого штабу Петра Порошенка Олег Медведєв.

У штабі Порошенка продовжують наполягати на необхідності дебатів.

Відео дня

«Порошенко вважає, що дебати мають бути обов’язково, що таких дебатів має бути кілька раундів і на них мають бути обговорені найважливіші питання, які стосуються конституційних повноважень президента: оборона і безпека, дипломатія і зовнішня політика та права і свободи громадян», - зазначив він.

За словами Медведєва, закон України передбачає обов’язковість дебатів перед другим туром президентських виборів на «Суспільному телебаченні» в останню п’ятницю перед днем голосування, тобто 19 квітня.

«Ми точно знаємо, що буде в графіку кандидата Порошенка 19 квітня о 20.00. Він повинен в цей час прибути на «Суспільне телебачення». Він там точно буде, тому що участь у таких дебатах перед другим туром чітко вимагає закон про вибори президента України», - зауважив він.

Читайте такожШтаб Порошенка підтвердив, що замовив скандальні борди з Путіним

Речник штабу додав, що Порошенко так само прибуде на дебати 14 квітня о 14.14 на НСК «Олімпійський».

«Ще раз наполегливо повторює своє запрошення до Зеленського не боятися, не уникати дебатів, проявити сміливість і політичну волю та прийти і за тиждень до виборів за прямої трансляції на очах у всього суспільства розкрити свою невідому позицію з актуальних питань стратегії розвитку України», - зазначив Медведєв.

Також він запевнив, що «Порошенко так само готовий в якийсь інший день, можливо і 19 числа (квітня) прибути на ті дебати, які на стадіоні пропонує Зеленський, але є закон України про вибори президента і запрошення Зеленського не мають збігатися в часі з тим часом, який закон вимагає від кандидатів в президенти бути присутнім на дебатах на «Суспільному телебаченні».

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня Зеленський заявив про готовність йти на дебати перед другим туром президентських виборів з Порошенком, проте озвучив низку умов. Зокрема дебати мають відбуватися на НСК «Олімпійський», перед народом України, і щоб усі канали мали право транслювати дебати наживо, а також кандидати мусять пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає ані алкоголіків, ані наркоманів.

Порошенко погодився провести дебати із Зеленським на стадіоні. Чинний глава держави заявив, що закон передбачає інші умови проведення дебатів, проте погодився дискутувати на стадіоні.