Вакарчук зазначив, що «Голос» переважно фінансується за рахунок пожертв / фото УНІАН

Лідер партії «Голос», співак Святослав Вакарчук запевняє, що не відіграє «технічну» роль на позачергових парламентських виборах зі зменшення результатів партії «Слуга народу».

Про це Вакарчук заявив на прес-конференції після першого етапу позачергового з’їзду партії, на якому було представлено кандидатів у депутати від «Голосу».

Так, відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН, про те, чи не є його роль на позачергових виборах до парламенту «технічною» для зменшення результату партії “Слуга народу”, особливо серед молоді, Вакарчук відповів запитання: “Ви вважаєте, я подібний на технічного кандидата?”.

Відео дня

Відповідаючи на запитання УНІАН стосовно бюджету виборчої кампанії партії та джерел її фінансування, Вакарчук зазначив, що «Голос» переважно фінансується за рахунок пожертв.

Читайте такожГриценко розглядає можливість об'єднатися із Саакашвілі на виборах в Раду

“Приблизний бюджет кампанії - 80 млн грн. Більшість грошей ми збираємо за допомогою пожертв середнього та малого бізнесу. На сьогодні вже зібрано близько 25-30 мільйонів”, - сказав він.

Також Вакарчук додав, що частину коштів на вибори дадуть великі бізнесмени, “але які точно не є у списку найбагатших людей і не мають жодного відношення до олігархів”.

Він підкреслив, що не братиме жодної копійки в олігархів.

Крім того, Вакарчук висловив думку, що наразі рано говорити про те, з ким може об’єднатися його політична сила у разі проходження до парламенту.

Водночас, на запитання журналістів, чи буде він в опозиції до президента, Вакарчук заявив, що це залежатиме від політики, яку проводитиме Володимир Зеленський і від того, чи виконуватиме він свої обіцянки.

Разом з тим лідер “Голосу” заявив, що не вважає, що безкоштовний концерт його гурту «Океан Ельзи», запланований у центрі столиці, на Старокиївській горі після з’їзду і брифінгу, є підкупом виборців.

“А яким чином ми підкуповуємо виборців? Я що, збираюся хоч слово агітації говорити? До того ж агітація зараз заборонена, бо ми ще не є учасниками виборчого процесу.

А, по-друге, відколи це концерт для людей, де не буде жодного слова про політику, став підкупом виборців. Ви вважаєте, що наша музика може продаватися за гроші?”, - зазначив Вакарчук.

Коментуючи закиди журналістів, що громадські організації висували аналогічну претензію кандидату у президенти Зеленському, коли під час виборчої кампанії в різних містах проходили концерти “Ліги сміху”, Вакарчук запевнив, що на концертах у рамках «Туру змін» не агітуватиме за партію «Голос».

«Я думаю, що ми будем раді почути будь-які думки. Але ми точно не збираємось робити платні концерти та агітувати людей на концертах. Коли ми станемо суб’єктом виборчого процесу, мені не спаде на думку закликати своїх прихильників зі сцени голосувати за політичну партію «Голос»», - сказав він.

Слід також зазначити, що сьогодні з’їзд “Голосу” не було завершено, оскільки Вакарчук запропонував громадськості обговорити представлених кандидатів у депутати, як у партійному списку, так і мажоритарників.

Вакарчук не виключив, що, у разі якщо хтось із кандидатів отримає негативну оцінку громадськості, то партійний список може бути змінений, а кандидат-мажоритарник буде виключений з виборчих перегонів.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 8 червня, у Києві відбувся з’їзд партії «Голос», на якому представили перших 20 кандидатів виборчого списку партії.

Список очолив Вакарчук, також до списку включено журналіста Сергія Рахманіна, шоумена Сергія Притулу, колишню заступницю міністра економіки Юлію Клименко, члена правління організації «Центр протидії корупції» Олександру Устінову, екс-заступницю глави МОЗ Ольгу Стефанишину.

У цілому у виборчому списку «Голосу» 200 кандидатів.