Алла Шлапак / фото прес-служби партії

За її словами, така міра покарання буде сприяти викорінюванню корупції в інфраструктурної галузі, дисципліни і відповідальності чиновників і швидкому будівництву якісних доріг в Україні за визнаним у світі стандартам.

«В Україні катастрофічні показники смертності під час ДТП. Однією з головних причин цього, крім порушень водіями правил дорожнього руху, є неякісні дороги. Їх щороку лише латають, а це означає, що усувають наслідки, а не позбавляються від причин. Чиновники рапортують про відремонтовані ділянки доріг, забуваючи, що якісна дорога – це не тільки відсутність ям, але і хороше освітлення, наявність пішохідних переходів, розмітки, стовпів безпеки і т. п. Про корупцію в цій сфері знають всі. Тому партія «Соціальна справедливість» наполягає на введенні кримінальної відповідальності за неякісний ремонт доріг. Ми переконані, що завдяки такій мірі покарання в Україні набагато швидше з'являться якісні та безпечні для всіх учасників руху дороги», – підкреслила Алла Шлапак.

За статистикою, в 2018 році Україна посіла шосте місце за смертністю в ДТП серед європейських країн. Згідно з даними World Life Expectancy щороку на українських дорогах гине 9 осіб на 100 тисяч населення. Ситуація гірше лише в Молдові, Білорусі, Литві, Албанії та Росії. Так, згідно з даними патрульної поліції за 11 місяців 2018 року в Україні у дорожньо-транспортних пригодах загинуло 3 024 людини і понад 28 тис. осіб отримали травми.

Відео дня