В ОП наголошують, що Центральна виборча комісія є незалежним колегіальним державним органом / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський та керівництво Офісу президента не втручаються у процес підготовки та проведення місцевих виборів в Україні, які призначені на 25 жовтня.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

В ОП наголошують, що Центральна виборча комісія є незалежним колегіальним державним органом, який здійснює свої повноваження самостійно, незалежно від інших органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їхніх посадових та службових осіб, і як інституція має все необхідне для самостійної роботи.

Відео дня

Читайте такожВибори мера Києва: Верещук і Притула не потрапляють у першу трійку

«Ані президент, ані представники Офісу глави держави не проводили зустрічей з очільником Центральної виборчої комісії та іншими членами ЦВК й не висували до них жодних вимог. Інформація, яку поширили деякі ЗМІ, не відповідає дійсності», - йдеться у повідомленні.

Місцеві вибори 2020 року - що було раніше

  • 8 серпня ЦВК офіційно призначила місцеві вибори на 25 жовтня. 15 липня Верховна Рада прийняла постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня
  • 10 серпня ЦВК утворила 532 тервиборчкома, сформувавши 22 обласних, 119 районних і 10 районних в Києві виборчих комісій з виборів 25 жовтня.