Івано-Франківськ. 4 квітня. УНІАН. Івано-Франківськ візьме участь у проекті Ради Європи «Реабілітація культурної спадщини історичних міст».

Як повідомили УНІАН у прес-службі Івано-Франківського міськвиконкому, про це сьогодні було домовлено під час зустрічі керівників міста Івано-Франківська з делегацією Ради Європи.

У зустрічі з мером Івано-Франківська Віктором АНУШКЕВИЧУСОМ взяли участь керівник проектів IV Директорату Ради Європи (дирекція культурної і природної спадщини) Мікаель де ТЮЗ; керівник архітектурної майстерні ”Cabinet d`Architecte Bernard Bouzou”, експерт Ради Європи Бернар БОУЗО; фахівець з консервації пам’яток архітектури і ландшафту професор Університету Нортумбрія в Ньюкастлі (Велика Британія), експерт Ради Європи Роберт ПІККАРД; архітектор, фахівець з реставрації пам’яток архітектури, керівник архітектурної майстерні David Jonson architects, експерт Ради Європи Девід ДЖОНСОН.

Відео дня

На зустрічі йшлося про проведення тестування методології складання «Діагностичного досьє» для міста на прикладі містобудівельної ситуації в Івано-Франківську, яка відбуватиметься протягом поточного тижня. Також обговорювався стан пам’яток архітектури і містобудування, проектної документації та стратегії ревіталізації в Івано-Франківську. Окрім того, у зв’язку з реалізацією проекту розглядались питання транспортної системи, магістралей і мереж міста, міського зонування, зонування історичних та археологічних ареалів, а також можливості планування основних торгівельних зон і вулиць, розташування ділових центрів, рекреаційних зон та культурних центрів.

Пілотний проект «Реабілітація культурної спадщини історичних міст» в межах «Київської ініціативи» дозволить продовжити позитивні зрушення в галузі менеджменту культурної спадщини в Україні у європейському масштабі та сприятиме тісній інтеграції з іншими країнами Європи та сусідніх регіонів.

Місцева технічна команда представить стратегічний план економічного розвитку міста, генеральний план, опорний план, або стратегію охорони культурної спадщини в місті. Визначить один або кілька ключових об’єктів культурної спадщини чи значних містотворчих історичних пам’яток, реставрація і пристосування яких впливає на містобудівельну цілісність середовища, а також представить пам’ятки, що перебувають в занедбаному стані, і дисонуючі втручання в історичне середовище міста.