Брюссель. 25 вересня. УНІАН. Голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко вважає, що наступні парламентські вибори в Україні будуть відносно вільними.
Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це він заявив сьогодні, виступаючи на конференції, організованій Європейським політичним центром  та фондом “Українська політика”.
“Подивимося, як відбудеться голосування, як відбудеться підрахунок голосів, але мені видається, що Україна все-таки здасть цей іспит. Не на відмінно, але результат все-таки відображатиме волевиявлення громадян”, - сказав він.
О.Черненко зазначив, що найбільшою проблемою нинішніх виборів є підкуп виборців, який здійснюється як в непрямий спосіб, за допомогою подарунків, роздачі продуктових наборів тощо, так і в прямій формі у вигляді пропозиції заплатити за потрібне голосування.
“Ми закликаємо владу реагувати на це”, - сказав О.Черненко. Він додав, що вже є кілька судових рішень, коли кандидатам були винесені попередження. Разим з тим, голова Комітету виборців зазначив, що ніяких інших санкцій, крім попередження українське законодавство до порушників закону про вибори не передбачає.