Брюссель. 25 вересня. УНІАН. Народний депутат України, представник Президента України в парламенті Юрій Мірошниченко заявляє, що може відповідати за точку зору Президента Віктора Януковича щодо закону про наклеп.
Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це він заявив сьогодні, виступаючи на конференції, організованій Європейським політичним центром  та фондом “Українська політика”.
“Ми продовжуватимемо боротьбу, щоб цей закон не був проголосований у другому читанні”, - сказав він.
“Це – наша позиція, це – позиція Президента, і тут я можу відповідати за його точку зору”, - додав депутат.
Разом з тим, відповідаючи на запитання УНІАН щодо того, що може він відповідати за свою картку (раніше сам Ю.Мірошниченко визнав, що особисто не голосував за закон про наклеп, однак його картка проголосувала – УНІАН), депутат сказав: “Не завжди”.
Як повідомляв УНІАН, 18 вересня український парламент схвалив у першому читанні проект закону, яким передбачається відновити кримінальну відповідальність в Україні за наклеп. Закон передбачає покарання до 5-ти років обмеження волі.
ОБСЄ, Рада Європи, Єврокомісія та низка депутатів Європарламенту висловили стурбованість намірами Верховної Ради відновити кримінальну відповідальність за наклеп, і закликали українських депутатів відмовитися від цієї ідеї.