Колишній віце-президент Xbox Майк Ібарра / variety.com

Колишній віце-президент ігрового підрозділу Microsoft Майк Ібарра заявив, що не буде купувати Xbox Series X, а замість цього візьме PlayStation 5. Про це Ібарра написав у Twitter.

На запитання одного з користувачів: «Що ви купите – Xbox Series X або Playstation 5?», Майк Ібарра відповів: «Я куплю PS5. А в ексклюзиви Xbox буду грати на ПК. Сподіваюся, що всі вони будуть доступні на ПК».

Така відповідь колишнього віце-президента Xbox, який пропрацював в Microsoft 20 років і брав участь у створенні таких ігор, як Gears of War і Sunset Overdrive, а також сервісів Xbox Live та Xbox Game Pass, чимало здивував користувачів. І раз вже Майк Ібарра в новому поколінні воліє обрати Playstation замість Xbox, то гравці зробили висновок, що саме ексклюзивні ігри продають консолі. У результаті колишній віце-президент Xbox вирішив пояснити свою точку зору.

Відео дня

«З економічної точки зору, набагато вигідніше бути користувачем підписки Game Pass (яку можна придбати і на ПК), ніж купувати нову консоль. Знаю, звучить дивно, але це так. У Game Pass дуже розумна стратегія. І яка різниця, на чому ти граєш, якщо ти граєш у світі Xbox», - пояснив Ібарра.

Читайте такожГлава Playstation заявивши, що, погравши у PS5 гравці не захочуть повертатися на PS4

Однак користувачі Twitter з ним не погодилися і привели в приклад PS4 та Nintendo Switch, які завдяки ексклюзивним іграм змогли продати набагато більше консолей, а відповідно й програмного забезпечення та підписок, ніж Xbox One.

Нагадаємо, з листопада минулого року Майк Ібарра працює на посаді виконавчого віце-президента компанії Blizzard.