Valorant / ign.com

Студія Riot Games, відома грою League of Legends, представила геймплей свого нового проекту – шутера Valorant.

Геймплей Valorant

Шутер Valorant раніше мав робочу назву Project A. Гра розповідає про недалеке майбутнє, де перед обличчям таємничої загрози країни об'єдналися і зібрали загін агентів з надздібностями.

Valorant – це тактичний шутер, де команди грають 5 на 5 до 13 перемог у 24 раундах. Якщо гравця вбивають в одному раунді, то він відроджується вже в іншому. Як і в CS:GO, тут вся зброя реалістична, її треба купувати на початку раунду чи збирати з вбитих супротивників. Ще в Valorant потрібно мінувати точки.

Бомба в Valorant називається Spike / ign.com

На даний момент у грі 8 персонажів, кожен з яких є представником різних країн світу, і має дві унікальні здібності: базову та ультимативну. Причому деякі з них дуже схожі на вміння персонажів Overwatch. Так герой Valorant на ім'я СОВА вміє випускати стріли з ехолокатором, що дозволяє побачити, де знаходяться противники. Точно така здатність є у Ханзо з Overwatch. Ультимативна здатність у СОВИ теж не відрізняється оригінальністю – його постріли проходять крізь стіни і можуть вбити супротивника навіть в іншому кінці мапи (як дракони Ханзо в Overwatch).

Кадр з гри / ign.com

Інший герой, Sage, може лікувати напарників, блокувати прохід стіною льоду, а в "ульті" - воскрешати одного із загиблих союзників. Персонаж Phoenix може кидати вогняну сферу, щоб на час засліпити ворогів. Cypher ставить розтяжки, які оглушають супротивників, Omen вміє телепортуватися на короткі відстані, Jett високо стрибає і кидає смертоносні шипи, Viper створює кислотний купол, який завдає шкоди по площі, а Brimstone робить димову завісу і в "ульті" може викликати орбітальний удар.

Димова завіса у Valorant / ign.com

Для заповнення ультимативної здібності потрібно вбивати супротивників, мінувати точки і збирати спеціальні сфери, які розподілені по мапі.

Ще два персонажі з'являться в грі на момент релізу, який відбудеться влітку 2020 року. Гра вийде на ПК та буде розповсюджуватися по умовно-безкоштовної моделі. Розробники поки не впевнені, чи будуть випускати гру на консолі.

Всього на момент виходу у грі буде 5 мап і 10 персонажів.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Ігри.