Ori and the Will of the Wisp / xbox.com

Сьогодні на Xbox One та ПК вийшов платформер Ori and the Will of the Wisp.

Про що Ori and the Will of the Wisp

Ori and the Will of the Wisp – це сіквел платформера Ori and the Blind Forest. Події другої частини розгортаються за межами лісу Ніббель. Головний герой – дух лісу на ім'я Орі, вирушає в черговий похід, щоб допомогти лісу та його мешканцям.

Трейлер Ori and the Will of the Wisp

На агрегаторі рецензій Metacritic версія гри для Xbox One отримала 91 бал від критиків та 9,6 - від гравців. ПК-версія Ori and the Will of the Wisp отримала 89 балів від критиків і 9,4 – від користувачів.

Що пишуть про гру Ori and the Will of the Wisp:

"Неймовірно захоплююча гра. Серйозно, без перебільшення, одна з кращих ігор покоління. Прекрасна лебедина пісня цього покоління консолей і один з шедеврів, який, швидше за все, стане кращою грою року", - зазначив гравець під ніком TolerSupreme.

"Абсолютний шедевр. Один з кращих нових IP цього покоління, і його продовження не розчаровує. Музика, геймплей, історія — все це зроблено на вищому рівні. Не можу дочекатися Ori 3", - ділиться враженнями Azzanation.

"Ori and the Will of the Wisp – це ідеальне продовження Blind Forest. Всі слабкі місця в грі були покращені, в результаті чого Орі відчув себе більш могутнім і дорослим, ніж коли-небудь раніше", - говорить MrRealms.

"Фантастична історія, світ захоплює дух, але все це блякне в порівнянні з чудово зробленим геймплеєм, в якому відмінно працюють як елементи платформеру, так і бойові механіки. З Will of the Wisp розробники з Moon Studios перевершили себе", - зазначає Game Informer.

"Will of the Wisp малює повну палітру різних біомів, які плавно переходять від типових казкових лісів з м'якими золотими променями світла до смарагдових гілок похмурих й брудних боліт. Швидкість і можливості для креативного переміщення можуть занурити в дзен — потрійні стрибки, занурення в пісок, ривки у воді, польоти в повітрі, відштовхування від ворогів, щоб підстрибнути ще вище та відкинути їх в іншому напрямку. Все це дає грі друге дихання", - пише видання IGN.

Проте не обійшлося і без критики. Наприклад, портал EMG хоч і похвалив сіквел, але зазначив, що "в епоху емоційних платформерів Will of the Wisp не робить нічого, щоб виділятися".

Видання Polygon й зовсім відмовилося випускати огляд на гру, порадивши не поспішати її купувати через безліч технічних помилок. У Polygon зазначили, що у гри спостерігаються проблеми з продуктивністю і провали в частоті кадрів на консолях Xbox One та Xbox One S. Проблема втрати прогресу. А також графічні збої і помилки, які ускладнюють ігровий прогрес і заважають проходженню.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Ігри.