Кадр з Resident Evil 3 Remake / скріншот

Сьогодні студія Capcom випустила ремейк зомбі-екшену з елементами survival horror – Resident Evil 3.

Гра розповідає про співробітницю спецпідрозділу "S. T. A. R. S." на ім'я Джилл Валентайн, яка намагається вибратися з охопленого зомбі-епідемією міста Раккун-Сіті.

Трейлер Resident Evil 3

На агрегаторі рецензій Metacritic у ПК-версії гри 76 балів від критиків і лише 6,4 – від гравців. Загалом користувачі скаржаться на технічні помилки та урізаний контент.

Читайте такожВірус, зомбі і метро: що ми дізналися з демо-версії ремейка Resident Evil 3

"Resident Evil 3 – це доказ того, що хороша графіка не робить гру краще. Оригінал набагато кращій за ремейк. І чесно кажучи, він не відчувається повноцінним. Це скоріше тільки половина гри. Ремейк здається порожнім. Розробники принесли в жертву велике місто з оригіналу. Тут немає каплиці (здебільшого), парка, кладовища, бензоколонки, будівлі газети, статуї мера. Немає відчуття, що це місто, швидше пара кварталів", – пише гравець під ніком NeuroShock.

"Кожен, хто грав в RE3 на PS1 знає, скільки вона триває. На жаль, у рімейку є вирізаний контент. Тому 60 доларів за цю гру – безумовно великий цінник", – говорить death12123.

"Відтворили атмосферу вміло. Шутерна механіка теж досить непогано зроблена. Але скрипти Немезіса все перекреслюють. Я спіймав двох Немезисів тому, що спочатку зловив перший скрипт, а він, мабуть, не завершився, і далі спрацював другий скрипт. У підсумку я був затиснутий двома Немезісами. В жодному разі не рекомендую брати гру на старті", – пише користувач під ніком Hakon.

Однак більша частина гравців все ж тепло прийняла ремейк Resident Evil 3. В магазині цифрової дистрибуції Steam у гри 86% позитивних відгуків з понад 1300 рецензій.

"Гра виглядає бадьоро. Новий Немезіс, як і Джилл виглядають круто. Ураганний екшн починається вже з перших хвилин і не відпускає до кінця. Якщо почуєте важкі кроки і бурмотіння "S. T. A. R. S" - просто біжіть", – пише EvGLeoN.

"Відмінна гра. Пробіг за 5 годин на харді, при тому, що намагався відкривати всі сейфи, перевіряв кути і відмичкою відкривав всі замки. Звідси і головний мінус гри — вона дуже коротка. І реіграбельність фактично ніяка, оскільки наголос в цій частині зроблений на екшн та постановку. Гра абсолютно не схожа на торішній ремейк Resident Evil 2. Не скажу, гірше це або краще, вона просто інша, по всіх аспектах. Значно динамічніша та легка. На харді в RE2 було важче, ніж тут", – пише msm.

"16 років тому, проходячи Resident Evil 3 на PS1, мені і в голову не приходило, що я переживу цю історію ще раз. Capcom стрибнули вище голови, зберігши основну сюжетну лінію, додавши до неї екшену і заправивши все це гарною картинкою. Вони перевели її на новий лад, щоб новим гравцям було приємно з нею познайомитися, а старим гравцям пройти історію з новими емоціями. Однозначно варто брати", – зазначив fuandtmp.

Ремейк Resident Evil 3 вийшов на ПК, PS4 та Xbox One. На цих платформах користувачі також можуть зіграти в безкоштовну демоверсії гри.