Кадр з гри" Відьмак 3 " / скріншот

У Запоріжжі поліція затримала молодика з копією меча з гри "Відьмак".

Хлопець зізнався, що меч був виготовлений кустарним способом, проте пояснити його історію походження і мету використання не зміг, заявила прес-служба патрульної поліції Запорізької області у Facebook.

фото патрульної поліції Запорізької області

Втім, цей меч відомий всім шанувальникам серії ігор "Відьмак". У The Witcher 3: Wild Hunt з таким мечем ходила Цирі – одна з ключових героїнь третьої частини. У цього меча навіть є назва – Зіраель, тобто Ластівка.  Так в книгах Анджея Сапковського, за мотивами яких і була створена ігрова серія, називали саму Цирі.

Відео дня
Цирі з тим самим мечем / скріншот

Однак поліція цього не знала, і на місце затримання була викликана слідчо-оперативна група. У прес-службі підкреслили, що за носіння, виготовлення або збут холодної зброї передбачена кримінальна відповідальність.

Чи був меч заточений або ж це була звичайна репліка – в поліції не уточнили.

Детальніше про серію The Witcher

  • Трилогія ігор про Відьмака була створена польською студією CD Projekt RED. Остання частина вийшла у 2015 році і знайшла світову популярність.
  • Завдяки успіху гри, найбільша стрімінгова платформа Netflix зацікавилася створенням серіалу "Відьмак", а актор Генрі Кавілл ("Бетмен проти Супермена") сам попросився на роль Геральта з Рівії – головного героя саги.
  • За даними на середину 2020 року вся трилогія ігор розійшлася тиражем у 50 мільйонів копій.