Леді Дімітреску з Resident Evil Village / фото Capcom

Сьогодні хоррор Resident Evil Village вийшов на ПК, консолі PlayStation та Xbox. Але ще за день до релізу він встиг зібрати значну кількість глядачів на Twitch – за грою спостерігало в піку понад 430 тисяч глядачів.

Читайте такожПомерла актриса, яка зіграла одну з ключових ролей в Resident Evil Village

Згідно зі статистикою сайту TwitchTracker, гра демонструвалася на більш ніж 370 каналах.

На Metacritic хоррор Resident Evil Village отримав 84 бали на основі 72 рецензій критиків. Журналісти відзначають, що нова частина гри стала менш лякаючою, але більш кінематографічною. Village йде по стопах Resident Evil 7, хоч і не у всіх аспектах.

За новими правилами агрегатора, користувачі зможуть виставляти свої оцінки лише ввечері 8 травня.

Релізний трейлер Resident Evil Village

  • Дії Resident Evil Village розгортаються через кілька років після подій сьомої частини. Головний герой, Ітан Вінтерс, разом зі своєю дружиною Мією повернувся до звичайного життя, намагаючись забути подію в будинку сім'ї Бейкерів. Але незабаром у них на порозі з'являється Кріс Редфілд. Він вбиває Мію, а Ітана і його дочку забирає з собою. В дорозі їх автомобіль потрапляє в аварію, після якої Кріс і дитина зникають, а Ітан опиняється в засніженому селі, де і розгорнеться основний сюжет Village.
  • У новій частині гравці зустрінуться з перевертнями, вампірами та іншими монстрами, а також зі знаменитою леді Дімітреску.