Супрун виступила за легалізацію медичного канабісу в Україні / фото pixabay.com

Канабіс застосовують у лікуванні онкохворих не тільки як знеболювальне, але як засіб, який пригнічує нудоту.

Про це в ефірі Громадського повідомив Юрій Кондрацький, лікар-онколог Національного інститут раку.

«Є ще одна перевага у марихуани для онкохворих пацієнтів — це добрий ефект проти нудоти, аж до збільшення апетиту, після хіміотерапії ... Перевага канабісу у тому, що він має знеболювальний ефект і ефект проти нудоти. Його неможливо використовувати у монорежимі як знеболювальне, тому що він має середній знеболювальний ефект», — пояснив Юрій Кондрацький.

Відео дня

Також серед переваг застосування канабісу у лікування раку лікар назвав те, що передозування цим препаратом практично неможливе, тому пацієнт не потребуватиме постійного контролю.

Читайте такожЛікар розповів, кому в Україні потрібно дозволити марихуану

Він зазначив, що нині у медицині як знеболювальне використовують трамадол і морфін, але обидва препарати викликають звикання, потребують постійного збільшення дози і можуть викликати передозування, що інколи призводило до летальних випадків.

Нагадаємо, 30 січня на сайті Верховної Ради зареєстрували петицію з вимогою внести зміни до законодавства, щоб канабіс можна було використовувати у медичних та наукових цілях.

Очільниця Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун підтримала петицію і закликала сприяти легалізації медичного канабісу.

Супрун пояснила, що медичний канабіс застосовують при таких захворюваннях як хвороба Альцгеймера, ракові захворювання, хронічний біль, синдром подразненого кишківника, в тому числі хвороба Крона та виразковий коліт, множинний склероз, а також епілепсія.