Лікар вказує на користь марихуани для ветеранів АТО / фото newsru.co.il

Медична марихуана, в разі її легалізації в Україні, могла б стати хорошим засобом для лікування посттравматичного стресу в учасників війни на Донбасі.

Про це розповів лікар-нейрофізіолог, екс-боєць батальйону "Айдар" Біжан Шаропов, передає «Обозреватель». Він підтримав пропозицію керівника МОЗ Уляни Супрун щодо легалізації медичної марихуани.

Читайте такожДля хворих на рак марихуана потрібна не лише як знеболювальне — лікар

Відео дня

Експерт зазначив, що українське суспільство не готове до легалізації марихуани для широкого вжитку, як це зробила Канада, проте в медичному сенсі марихуану можна використовувати для лікування посттравматичних стресових розладів.

"Приїздив наш колега з Ізраїлю, який працює на міноборони США. Вони фінансують його дослідження цього посттравматичного стресового розладу. Він засвідчив, що марихуана — просто панацея від стресового розладу", — наголосив Шаропов.

"Всі мої знайомі, які вживали подібні речовини після війни — їх дуже швидко "попустило" від війни. Зараз вони цілком успішні — хто бізнесмени, хто вчені, хто художники. Можна назвати штук 20 таких прикладів. Всі, хто намагався лікувати посттравму алкоголем — пішли по деградації", — підсумував він.