На Одещині 8-річний хлопчик помер під час видалення аденоїдів.

Медики кажуть, що перед хірургічним втручанням зробили усі необхідні аналізи, які засвідчили, що протипоказань для операції немає. Чому у дитини зупинилося серце, з’ясовують судмедексперти, йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожПісля смерті маленької доньки українське подружжя передасть обладнання хворим дітям (відео)

У лікарні проводять службове розслідування, але ані лор-лікаря, ні анестезіолога від роботи на час розслідування не усунули. За фактом смерті дитини місцева поліція відкрила кримінальне провадження.

"Діагноз - гостра серцева недостатність і гіпертрофічна кардіоміопатія. Далі буде проведена експертиза, адже ще треба досліджувати гістологічний матеріал. Ми опитали всіх лікарів, які були присутні, перевірили медичну документацію, а зараз вона вже вилучена. Жодних порушень ми не знайшли", - каже головлікар Подільскої міської лікарні Олександр Жуковський.

Родина загиблого хлопчика в усьому звинувачує лікарів. "Підозрюю, що це передозування. Внаслідок цього зупинилося серце. З ним у палаті теж лежав хлопчик. Йому зробили першу операцію, він вийшов з анестезії через шість годин", - розказує тітка хлопчика Людмила Паламарчук.