Питання: ⠀ До скількох років ми даємо дитині вітамін «Д»? ⠀ Відповідь: ⠀ Медична наука взагалі вважає, що вітамін «Д» літній людині або вашого чоловіка старше 40 років навіть потрібніша, ніж дворічній дитині. Тому що виявилося, що саме за останні роки, у вітаміну «Д» відкрили дуже багато нових функцій. Це і профілактика атеросклерозу, і зв'язок рівня вітаміну «Д» з рядом онкологічних хвороб. ⠀ Головне, що ви завжди з працею знаходите відповідь на питання: «чи Потрібен вітамін «Д» конкретній людині, якщо він їсть і риб'ячий жир (умовно жирну рибу), і яйця, і масло, плюс гуляє на сонці. І навіщо ж нам брати? Буде передозування». Важливо запам'ятати всім. Якщо ви з ранку до ночі гуляєте на сонці, якщо у вашому раціоні є риба, масло, яйця, і приймаєте 400 одиниць вітаміну «Д» в день – передозування не буде. ⠀ Тому, якщо ви сумніваєтеся треба чи не треба: треба. ⠀ #докторкомаровский #видеоЕОК #шдк #школадокторакомаровского #витаминд #здоров'я

Публікація від Доктор Комаровський (@doctor_komarovskiy)

Лікар, кандидат медичних наук Євген Комаровський розповів про те, до якого віку дитині потрібно давати вітамін D.

Відео дня

Читайте такожЛікар Комаровський пояснивши, коли можна давати антибіотики дітям (відео)

Педіатр на своїй сторінці в Instagram розповів, чи можливе передозування вітаміном.

Комаровський наголосив, що від вітаміну D не може бути передозування. Адже часто батьки вважають, що якщо дитина багато гуляє на сонці, отримує з їжею продукти з високим вмістом вітаміну (жирна риба, яйця, масло) - це не привід давати додатково вітамін D, щоб не було надлишку.

"Якщо ви зранку до ночі гуляєте на сонці, якщо у вашому раціоні є риба, масло, яйця, і приймаєте 400 одиниць вітаміну D на день - передозування не буде. Тому, якщо ви сумніваєтеся, треба чи не треба: треба", - підсумував лікар.

Раніше лікар, кандидат медичних наук Євген Комаровський назвав найбільш правильну дитячу вечерю.