REUTERS

У Києві зареєстрували один випадок коронавірусу, але не китайського.

Як ідеться у розміщеному у Facebook звіті державної установи "Київський міський лабораторний центр МОЗ України" про ситуацію з захворюваністю на грип та ГРВІ минулого тижня у столиці, "за епідсезон 2019-2020 рр. закладами охорони здоров'я, які здійснюють дозорний епідеміологічний нагляд за хворими на грипоподібні захворювання (ГПЗ) і тяжкі ГРІ (ТГРІ), доставлено до вірусологічної лабораторії ДУ "КМЛЦ МОЗ України" 73 зразки для дослідження на грип. За результатами досліджень 67 зразків, проведених методом ПЛР, отримано 12 позитивних результатів: грип А (H1N1) - 3, грип А нетипований – 1, грип В - 3, аденовірус - 2, бокавірус – 1, коронавірус - 1 та риновірус - 1", - повідомили у лабораторному центрі.

Читайте такожСмертельний коронавірус: у "Борисполі" пасажирам з Китаю вимірюватимуть температуру тіла

У коментарях до цього на запитання користувачів Facebook, чи це "китайський коронавірус", Київський міський лабораторний центр уточнив: "Ні, не китайський".

За 4-й тиждень 2020 року зареєстровано 10 тис. 920 хворих на грип та ГРІ (за попередній тиждень - 9 тис. 176), фіксується зростання захворюваності порівняно з попереднім тижнем на 19%.

Зростання відбулося за рахунок як дитячого, так і дорослого населення.

До закладів охорони здоров’я міста було госпіталізовано 186 осіб, з них 150 дітей (за 3 тиждень -141 особу, із них 115 дітей).

Раніше повідомлялося, що в Україні не було зафіксовано зараження смертельно небезпечним коронавірусом 2019 nCoV. Виявлені підозрілі випадки, про які писали ЗМІ, були звичайним грипом.