Доктор Максим Іванчук про різні види грудних імплантів

Мільйони українських жінок мріють про красиві груди, але не всім дано мати їх з народження. Так, комусь у спадок залишається пишна і виразна грудь, а кому-то зовсім не така. Виходом з ситуації, коли потрібно додати те, чого немає, є популярна сьогодні пластична операція по збільшенню форми і розміру грудей - маммопластика.

Відомий український пластичний хірург, власник клініки європейської якості доктор Максим Іванчук розповів про тонкощі проведення цієї операції, а також про те, які бувають види грудних імплантів.

За словами Максима Іванчука, збільшення грудей сьогодні входить до п'ятірки найбільш затребуваних естетичних операцій, а іноді і зовсім лідирує в цьому списку. Маммопластика, на відміну від ринопластики та інших складних операцій, не вважається настільки  ризикованою, тому пацієнтки лягають на операційний стіл без задніх думок.

Якими бувають грудні імпланти?

Для початку Іванчук Максим Сергійович розповів коротко про те, що собою взагалі представляють грудні імпланти. Щоб було зрозуміло всім, доктор пояснив, що це якась захисна оболонка, всередині якої є спеціальний наповнювач. За допомогою спеціальних ендопротезів пластичний хірург може збільшити груди, змінити її форму, повернути втрачений об'єм і природну пружність, а також підняти груди, створюючи ефект пуш-ап. За словами Іванчука, імпланти також використовують в тих випадках, коли жінці необхідно повністю або частково відновити груди після мастектомії.

Доктор Максим Іванчук розповів, від чого залежить вид і розмір ендопротеза. Так, при виборі грудного імпланта необхідно звернути увагу на природний розмір грудей, обсяг молочної залози, товщину жирової тканини і шкіри, щільність молочних залоз, а також зростання і вага жінки.

Максим Іванчук плавно підійшов до теми того, якими бувають імпланти. За словами доктора, в залежності від форми виділяють круглі і краплеподібні. Круглі імпланти використовують в тому випадку, коли необхідно підняти груди та створити таким чином ефект пуш-ап. Каплевидним імплантам віддають перевагу пацієнти, які хочуть створити максимально натуральний ефект після процедури збільшення грудей.

Також доктор розповів, що ендопротези відрізняються і на дотик. Одні бувають гладкими, а інші - текстурованими. Гладкі дуже м'які на дотик і практично не відрізняються від натуральних грудей. А пористі шорсткі більш надійні, оскільки вони краще кріпляться до тканин молочної залози. Вибір імпланта залежить виключно від уподобань і бажань пацієнта пластичного хірурга.