Ілюстрація / REUTERS

Український літак спеціального рейсу, який евакуюватиме 48 українців та 29 іноземців, приземлився в китайському Ухані.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у Facebook.

Читайте такожГончарук пояснив, навіщо потрібна посилена охорона для евакуйованих із Китаю українців

Відео дня

«Щойно український літак приземлився в місті Ухань у провінції Хубей, який забере 48 українців і 29 іноземних громадян», - зазначив він.

За словами Данілова, на борту досвідчена команда медиків.

Секретар РНБО висловив впевненість, що переліт буде комфортним і спокійним. «З нетерпінням чекаємо на рідній землі!» - додав він.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров`я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв`язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

Кабінет міністрів України виділив 4,5 млн грн з резервного фонду держбюджету на евакуацію українців із зони розповсюдження коронавірусу в Китаї.

У МОЗ заявили, що евакуації підлягають лише ті, хто не має симптомів гострої респіраторної інфекції.

Евакуйованих громадян України помістять на обсервацію мінімум на 14 днів.

19 лютого прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, що літак спеціального рейсу, на якому евакуюватимуть громадян України та іноземних держав із Китаю, вилетів з аеропорту «Бориспіль» та прибуде до міста Ухань 19 лютого о 22:00 за місцевим часом.