Україна має змогу протестувати на коронавірус понад 900 людей / REUTERS

Наявних наразі тест-систем вистачить для перевірки на коронавірус понад 900 осіб.

Читайте такожВ Італії через спалах коронавірусу закрили на карантин 10 населених пунктів

Про це у Facebook повідомила міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька, яка перебуває у медичному центрі «Нові Санжари» на Полтавщині разом з евакуйованими з Китаю громадянами.

Відео дня

«Рада повідомити, що у всіх, хто перебуває в обсервації в санаторії «Нові Санжари», немає ознак ГРВІ, всі почуваються добре», - написала вона.

Скалецька додала, що в Україні є 30 переданих Всесвітньою організацією охорони здоров’я наборів реагентів, які містять приблизно 3 тис. реакцій, чого вистачить для дослідження на захворювання понад 900 людей.

«Також ми маємо близько 12 тис. місць в інфекційних стаціонарах, понад тисячу лікарів-інфекціоністів та близько 5 тисяч медперсоналу, а в українських лікарнях є понад 2 тис. інфекційних боксів», - зауважила міністр.

«Держава готова протистояти коронавірусу COVID-19, але кожен з громадян також може зробити свій внесок. Дотримуйтесь правил санітарної гігієни. Слідкуйте за своїм здоров’ям, а в разі появи таких симптомів як підвищення температури, кашлю та нежиті звертайтесь до свого сімейного лікаря», - закликала Скалецька.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю заявила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19.

20 лютого 45 українців та 27 іноземців, евакуйованих з Уханя, помістили на 14-денну обсервацію у медичному центрі «Нові Санжари» на Полтавщині.

Раніше у МОЗ пообіцяли впродовж двох-трьох днів розподілити тест-системи на виявлення нового коронавірусу з Китаю по областях України.