Обладнання дозволяє готувати проби та проводити ПЛР-аналіз

Компанії UFuture і Biopharma передали вірусологічній лабораторії Центру громадського здоров'я МОЗ обладнання, що дозволяє проводити до 2 тисяч тестів на коронавірус на добу.

“Сьогодні вірусологічна референс-лабораторія отримала благодійну допомогу від компанії Biopharma. Це прилади, які дозволять швидко проводити лабораторну діагностику на коронавірус. Разом з обладнанням ми отримали набори тест-систем, необхідну реагентику та всі необхідні складові", - говорить заступник гендиректора Центру громадського здоров'я МОЗ Людмила Черненко.

Референс-лабораторія МОЗ отримує результати тестування на коронавірус з регіонів. “Якщо два тижні тому приходило до кількох десятків зразків на добу, сьогодні ми отримуємо проби сотнями. Тому допомога дуже своєчасна, можна ефективно використовувати й персонал, і лабораторію, і представлені реагенти", - говорить завідувач лабораторії Ірина Демчишина.

Відео дня

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 23 березня (онлайн)

Обладнання дозволяє готувати проби та проводити ПЛР-аналіз (полімеразна ланцюгова реакція, підтверджений спосіб визначення коронавірусу - Ред.).

“Для ефективного лікування хворих необхідно максимально швидко встановити діагноз. Сьогодні коронавірусна інфекція ще слабко вивчена, але зрозуміло одне: ПЛР-аналіз дає чіткий та точний результат, чим конкретно хворіє людина, щоб зробити лікування максимально ефективним", - говорить глава наглядової ради Biopharma Костянтин Єфименко. За його словами, обладнання, яке коштує близько 6 млн грн, дозволяє проводити до 2 тисяч перевірок на добу.

У боротьбу з коронавірусом включився бізнес усіх рівнів. “Наше завдання зараз - допомогти українцям подолати коронавірус і повернутися на свої робочі місця, до звичайного способу життя. Великий бізнес повинен відновити виробництво, заробляти гроші, створювати цінність і рухати економіку. Люди - жити як раніше, − упевнений глава компанії UFuture Василь Хмельницький. − Радий, що багато бізнесменів на різних рівнях допомагають боротися з цією проблемою. Впевнений, що разом ми переможемо коронавірус й точно подолаємо кризу".

Також компанії UFuture і Biopharma подарували апарати штучної вентиляції легенів третій інфекційній лікарні Білої Церкви, опорній медустанові області.