Росте кількість контактних осіб / фото: УНІАН

На Сумщині троє близьких родичів 76-річної померлої від коронавірусу жительки Конотопського району також заразилися СOVID-19.

Про це під час прямого ефіру у Facebook сьогодні повідомив міський голова Конотопа Артем Семеніхін.

За його інформацією, у мешканки села Козацьке Конотопського району, яка ввечері 25 березня померла в Конотопській центральній районній лікарні, тест (методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР), які достовірно підтверджують інфікування СOVID-19 – УНІАН) в державній установі «Сумський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» показав позитивний результат.

Відео дня

«Сьогодні надійшла інформація із сумської лабораторії про те, що захворювання на коронавірус у жінки, яка позавчора померла, нажаль, підтвердився», – повідомив мер.

При цьому він зазначив, що експрес-тести показали наявність коронавірусної інфекції у трьох близьких родичів померлої.

«Також експрес-тестами підтверджено захворювання трьох її близьких рідних. Це син, донька та онук», – зазначив посадовець.

Семеніхін наголосив, що також росте кількість осіб, які контактували із померлою пенсіонеркою.

«Встановлено коло спілкування. Попередньо, це 70 чоловік», – наголосив мер.

За його словами, жінка дійсно займалася наданням так званих послуг із біоенергетики.

«Лікувала людей біоенергетикою. І, відповідно, тільки 70 чоловік нам вдалося встановити, з ким вона контактувала, поки що, попередньо. Але людей, нажаль, може бути значно більше», – підкреслив Семеніхін.

Також під час прямого ефіру міський голова повідомив, що депутати Конотопської міськради відмовляються збиратися на сесію, на якій планується виділити додаткові кошти на боротьбу з коронавірусною інфекцією в місті. Тому він звернувся до Міністерства оборони України з проханням надати дозвіл військовослужбовцям місцевої військової частини надати допомогу міській владі із проведення дезінфекції вулиць, транспортних засобів, під'їздів житлових будинків.

Як повідомляв УНІАН, 76-річна жителька села Козацьке, яка 25 березня померла в реанімації Конотопської ЦРЛ з підозрою на коронавірус, була місцевою знахаркою і приймала людей. Ще вона контактувала з співробітницею пошти, яка заносила пенсію. Уже відомо, що в село, де жила жінка, приїхали заробітчани з Польщі – від них, швидше за все, вона і могла заразитися коронавірусом. Після смерті пацієнтки було встановлено 50 людей, які контактували з нею.