Англійські учені за крок від розробки вакцини, покликаної боротися з раковими клітками. У теорії вакцина, що містить чужорідну молекулу ракової клітини, вводиться за допомогою антитіл в кров людини з метою її подальшого впровадження в деревовидні клітки імунної системи, які потім примушують решту клітин імунної системи боротися з раком. Як заявляють учені, подібний підхід в подальшому може застосовуватися для боротьби з ВІЛ і малярією.

Група учених з Лондонського дослідницького інституту, що спеціалізується на вивченні ракових захворювань, більше 30 років намагалася виявити антитіла в деревовидних клітках. Глава дослідження, доктор Каєтано Рейс-і-Соуса, повідомив, що врешті-решт його команді вдалося виявити унікальні антитіла, названі DNGR-1, які можуть використовуватися для введення вакцини прямо в деревовидні клітини. 

"Вакцина, що містить разом з антитілами DNGR-1 зразок молекули раку, вводиться в деревовидні клітини, які в подальшому представлять цей зразок армії клітин імунної системи і дадуть сигнал до атаки", - пояснює доктор.

Відео дня

Метою групи, що спеціалізується на вивченні ракових захворювань, є розробка схеми лікування раку з мінімальними побічними ефектами.  

Як повідомлялося, в США зараз випробовуються 750 нових препаратів, призначених для лікування онкологічних захворювань. 

Згідно  з оцінками Всесвітньої організації охорони  здоров`я (ВООЗ), рак є провідною причиною смерті у всьому світі, і від цього захворювання з 2005 по 2015 роки помре 84 мільйони людей. 

NEWSru.com