062.ua

Як повідомили УНІАН у МОЗ, група працює над визначенням гарантованого обсягу медичних послуг, що надаватимуться пацієнтам за державний кошт, та методикою розрахунку їхньої вартості.

Читайте такожНаступного року фінансування системи охорони здоров’я зменшиться на 2,5 млрд грн - МОЗ

Впровадження гарантованого державою пакета медичних послуг є ключовим елементом реформи. Для цього необхідно, зокрема, забезпечити стале фінансування галузі, визначитися з підходом до формування гарантованого пакету (хто його отримує, в якому обсязі послуг та якої вартості). Також члени робочої групи обговорили методику розрахунку оцінки медичних послуг.

Відео дня

Читайте такожУ МОЗ обіцяють 35% витрат в 2016 році направити на первинну медичну допомогу

Важливими питаннями, які потребують вирішення, є методи оплати послуг, що мають бути запроваджені поза гарантованим пакетом, а також потрібно визначити, які соціальні групи матимуть право не сплачувати за такі послуги.

На засіданні йшлося також про те, що запровадження гарантованого пакету послуг обов’язково передбачає створення «єдиного платника» для закупівлі медичних послуг за бюджетні кошти.

На основі рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я, найбільш доцільним рівнем фіскальної децентралізації були б загальнодержавний і субнаціональний рівні (регіон/область), що забезпечило б досягнення справедливого й ефективного фінансування сфери охорони здоров'я.