фото: УНІАН

Про це голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я, народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" Ольга Богомолець заявила в ефірі телеканалу "112 Україна", відповідаючи на запитання, чи готова вона очолити МОЗ.

"У мене є своя мета. Немає черги на цю посаду, тому що зробити реальну реформу можна тільки тоді, коли будуть на це кошти. У зв'язку з тим, що економіка країни не розвивається, в МОЗ сьогодні єдине, що можна робити тактично, - це економити кошти. А економія коштів до поліпшення здоров'я не веде", - сказала вона.

Богомолець додала, що рішення щодо кандидатури міністра охорони здоров’я повинен приймати прем'єр-міністр.

Відео дня

"Якщо б я була прем'єром, міністром був би той чоловік, якому я довіряю. Якщо ми довіряємо Гройсману бути прем'єром, він має право обрати кандидатуру міністра. А ми маємо право накласти на неї вето", - зауважила депутат.

Читайте такожУ складі нового уряду залишається вакантною посада очільника МОЗ

Як повідомляв УНІАН, коментарі журналістам після засідання фракції "БПП" народний депутат Сергій Березенко заявив, що сьогодні на засіданні фракцій коаліції о 18.00 має бути ухвалено звернення до президента щодо внесення кандидатури Гройсмана на посаду прем’єр-міністра.

Як поінформував голова фракції "БПП", узгоджено кандидатури на посади всіх міністрів, крім глави МОЗ, яку навіть ніхто не запропонував.