З початку 2009 року захворюваність на ботулізм серед населення в Кіровоградській області збільшилась порівняно з минулим роком на 27,3%.
Як передає кореспондент УНІАН, про це на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив головний санітарний лікар Кіровоградщини Федір ЧОРНИЙ.
За його словами, станом на 26 жовтня в області зареєстровано 11 випадків захворювання на ботулізм без смертельних наслідків. Харчовими продуктами, які найчастіше стають причинами отруєнь, є тушонки, паштети, ковбаси домашнього приготування - у 45,4% випадках. Риба копчена, в’ялена, солона домашнього приготування стає причиною захворювання на ботулізм у 36,4% випадках, гриби консервовані домашні - 9,1%, овочі консервовані домашні - 9,1%.
Ф.ЧОРНИЙ зазначив, що з початку року санстанцією було проведено 6,3 тис. обстежень харчових підприємств області, майже у 30% з них біли виявлені порушення санітарного законодавства.
«За вказаний період з реалізації знято 2,5 тонн неякісної продукції», - зауважив головний санлікар області.