Озеро Донузлав на заході Криму вже четвертий день забруднюється нафтопродуктами, що потрапляють із затонулого під час розбору на металобрухт судна.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив заступник директора з наукової роботи Інституту біології південних морів національної Академії наук України Олександр БОЛТАЧОВ.

За його словами, «судно «Ізмаїл» списано й продано як металобрухт приватній фірмі. В ході розбирання біля причалу судно отримало пошкодження корпусу й у неділю затонуло. Л’яльні води (води з нафтопродуктами) не відкачали».

Відео дня

«У районі причалів ситуація складна. Те, що зараз відбувається, серйозно може ускладнити екологічну ситуацію Донузлава», - сказав кандидат біологічних наук.

Співробітники Інституту біології не виїжджали на місце події, оскільки організація не може собі цього дозволити через складну бюджетну ситуацію в країні, проте повідомили про подію колегам. «Я зв`язувався з органами рибоохорони, екології», - сказав О.БОЛТАЧОВ.

Разом із тим, у прес-службі кримського управління МНС заявили УНІАН, що інформація про інцидент до рятувальників не надходила.

Донузлав є найглибшим озером у Криму. Площа Донузлава - 48 квадратних кілометрів.