Малорухливий спосіб життя, погане харчування і пристрасть до алкоголю і тютюну роблять українських школярів найхворішим поколінням в історії країни, повідомляє журнал "Кореспондент".

8% школярів за час навчання набувають хвороб органів травлення, а по 5% виносять з середньої школи разом із знаннями проблеми з хребтом, обміном речовин, зором і шкірою. Але більше всього - майже кожен другий випускник - регулярно хворіють на застудні захворювання. Шість років тому на хронічні захворювання страждали менш як 1,8 тисяч з кожних 100 тисяч дітей - це теж значний показник, але за подальші чотири роки він збільшився майже до 1,9 тисяч, констатує видання.

Крім того, третина школярів, за даними Державного інституту розвитку сім`ї і молоді, дуже багато вільного часу проводить за комп`ютером. Батьки нарікають на те, що в інтернеті їх діти спілкуються з друзями, і відмовити їм в цьому складно.

Відео дня

В ході іншого дослідження з`ясувалося, що третина підлітків по буднях віддають телевізору більш як чотири години в день. А у вихідні, за підрахунками ВОЗ, на довгий час прилипають до екранів телевізорів більш як 70% українських дітей.

podrobnosti.ua