Ілюстрація REUTERS

Світ продовжує боротьбу з пандемією коронавірусу. Цією хворобою за останніми даними, захворіли більше 10 млн людей. В Україні число інфікованих поки, на жаль, щодня зростає. Про те, що відбувається в країні та за її межами у зв'язку з поширенням захворювання - читайте нижче.

Читайте такожУ Рівненській дитячій обласній лікарні стався спалах COVID-19

Коронавірус в світі - статистика

Загальне число людей з підтвердженим коронавірусом у світі перевищило 10,4 мільйона. Про це свідчать дані центру Джона Хопкінса, який публікує актуальну статистику. Число померлих в результаті захворювання наближається до позначки в 510 тисяч. Одужати вдалося понад 5,3 мільйона осіб. Сумне лідерство в цій статистиці утримують США - у цій країні підтверджено 2,6 мільйона випадків коронавірусу. В Бразилії цей показник становить 1,4 мільйона, а замикає трійку Росія - 646 тисяч. Далі йдуть Індія, Великобританія, Перу, Чилі, Іспанія, Італія, Іран, Мексика, Пакистан і Франція.

Відео дня

Коронавірус в Україні: актуальні цифри

В Україні зафіксовано 664 нові випадки коронавірусної хвороби COVID-19. 01 липня (станом на 9:00) в Україні 44 998 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1173 летальні, 19 548 пацієнтів одужало. Загалом проведено 666 147 тестувань методом ПЛР.    

Українців штрафуватимуть за неносіння маски: Кабмін схвалив відповідний законопроект

Кабінет міністрів схвалив проект закону, яким встановлюється спеціальна відповідальність за неносіння масок громадянами. 

Штрафи для фізичних осіб - невеликі, а для юридичних - від 3400 до 5100 гривень.

Коронавірус в Києві: статистика

Кількість мешканців Києва, у яких за минулу добу виявили коронавірус, збільшилась на 101 людину. Захворіли, зокрема, і сім медиків. На сьогодні в столиці вже 5138 підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Одужали за добу 35 людей. Усього коронавірус подолали 1598 мешканців Києва.

Ситуація з коронавирусом в ЗСУ

У ЗСУ на COVID-19 хворіють 187 осіб, за минулу добу зафіксовано 9 нових випадків захворювання. На ізоляції та самоізоляції перебувають 539 військовослужбовців та працівників ЗСУ. Всього за час пандемії одужали 312 осіб, летальних випадків – 5.

Коронавірус в Україні і світі: важливі новини