Інфекціоніст звернулася до заперечувачів загрози коронавірусу / Facebook, Ольга Голубовська

Український інфекціоніст, доктор медичних наук Ольга Голубовська звернулася до "ковідоскептиків", закликавши в будь-якому випадку дотримуватися протиепідемічних вимог.

У своєму Facebook лікар розповіла про те, що відбувається сьогодні в українських лікарнях.

"Ви не бачите, що відчувають пацієнти, які шукають собі ліжко з киснем. Ви не бачите, як працюють реаніматологи, тягаючи балони з киснем у відділення, де падає його тиск, тобто ВСІ важкі пацієнти опиняються на межі загибелі. Ви не бачите, як важкі виснажені хворі знімають з себе маску з киснем, щоб померти, причому роблять це тихо, вночі, щоб ніхто не бачив... як гинуть порівняно молоді люди, які вже йдуть на поправку, від тромбозів...  важко, коли в одній родині помирають кілька людей ... причому не завжди найстаріші...» ,- зазначила вона.

За словами інфекціоніста, медики не мають жодної хвилини спокою - ані вдень, ані вночі.

Читайте також"Ситуація з лижками-напружена": в Україні за минулу добу було госпіталізовано 865 людей з інвалідністю-19

"Яка різниця для нас усіх, що більшість хворіє легко? Невже не ясно, що в такій глобальній проблемі достатньо 20% і менш важких хворих, щоб ми всі були в колапсі? А разом з нами ви і ваші близькі теж в будь-який момент там опинитеся. Тому ще раз кажу - не вірите, не боїтеся, ваше право. Просто дайте шанс тим, хто боїться, обгрунтовано боїться захворіти, мінімізувати на це ризики. Коли я бачу натовпи народу без засобів індивідуального захисту, мені здається, що в ковідних госпіталях менше шансів заразитися, ніж в гастрономі або різних моллах», - вказала Голубовська.

Лікар закликала всіх носити маски і дотримуватися дистанції, адже на сьогодні в осередку інтенсивної передачі інфекції опинилися всі. Вона також вказала, що тяжкість захворювання – дозозалежна, порадивши не контактувати з людьми, які мають симптоми ГРВІ та уникати масових заходів.

«На жаль, для таких інфекцій з середніх віків нічого не змінилося. Тільки дистанціювання, роз'єднання і індивідуальний захист», - уклала вона.

Facebook

Коронавірус в Україні - статистика 13 жовтня

  • За минулу добу в Україні зафіксували 5 133 нових випадки інфікування коронавірусом.
  • Всього з початку епідемії коронавірусної інфекції в Україні підтверджено 270 587 випадків зараження, 116 562 випадки одужання (+2152) і 5122 смерті (+107).
  • Зараз продовжують хворіти 148 903 пацієнти.