Малярія – це інфекційне захворювання / фото ua.depositphotos.com

На Львівщині госпіталізовано 46-річного хворого на малярію, який нещодавно повернувся з Уганди.

Читайте такожУ Харкові зафіксували завізний випадок малярії: захворів студентПро це повідомляє департамент охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації.

Зазначається, що чоловік з діагнозом «малярія» надійшов на стаціонарне лікування у Львівську обласну інфекційну лікарню 7 липня.

Відео дня

«Хворий нещодавно повернувся з Уганди, скаржився на підвищення температури тіла. Оскільки було відомо, звідки приїхав пацієнт, його одразу обстежили на малярію. При дослідженні зразків крові виявлено збудник малярії», - йдеться у повідомленні.

У департаменті додали, що хворий перебуває у стані середньої тяжкості. Йому проводиться комплекс лікувально-діагностичних заходів згідно протоколів надання медичної допомоги.

Довідка. Малярія – це інфекційне захворювання, яке характеризується гострим, а інколи затяжним перебігом, періодичним підвищенням температури тіла, збільшенням печінки, селезінки.

Симптоми малярії з’являються через 10-15 днів після укусу інфікованого комара. Перші симптоми – лихоманка, головний біль – можуть проявлятися слабко, що ускладнює виявлення малярії.