Випадок зареєстрований  в Ізмаїльському районі \ REUTERS

На Одещині жінка, яка перехворіла COVID-19 цього літа, повторно заразилася коронавірусом.

Читайте такожСпалах COVID-19 в мерії Одеси: хворобу діагностували у віце-мера, ще двоє на самоізоляціїЯк передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомив головний санітарний лікар Одеської області Віталій Гончаров.

«Всесвітня організація охорони здоров'я попереджала про нестійкий імунітет і можливості повторного інфікування... І такий випадок зареєстрований у нас, в Ізмаїльському районі», - сказав Гончаров.

За його словами, в цьому випадку в червні був підтверджений діагноз COVID-19, а після лікування отримано два підтверджених лабораторно негативних результати тесту на коронавірус.

«Друге інфікування сталося в серпні, і 25 числа діагноз підтверджений лабораторно. У хворої є супутні захворювання, у тому числі - ендокринна патологія. Стан - середньої тяжкості. Хвора перебуває в стаціонарі», - зазначив Гончаров.

Коронавірус в Одеській області:

  • 17 серпня стало відомо, що в Одесі медпрацівники масово звільняються з лікарні (МКЛ №5), в яку з 13 серпня почали доставляти людей з підозрою на COVID-19. За ці кілька днів звільнилися 2 лікарі і 5 медсестер, 7 молодших медичних сестер, 8 лікарів пішли у відпустку без утримання.
  • В Одесі через поширення COVID-19 в "базовій" лікарні відкриють ще одне відділення
  • В Одесі зупинено роботу главку міграційної служби через COVID-19 серед співробітників.
  • Станом на ранок 31 серпня, в Одеському регіоні зареєстровано 7287 випадків COVID-19.