У дівчинки та її мами лікарі підтвердили COVID-19 / фото ua.depositphotos.com

У Київській дитячій інфекційній лікарні зареєстрували летальний випадок коронавірусу у дитини: померла хвора на COVID-19 дівчинка, якій був 21 день.

Ця дитина стала наймолодшою жертвою коронавірусної хвороби в Україні, розповіла головна лікарка Тетяна Камінська, пише "Українська правда. Життя".

У дівчинки та її мами лікарі підтвердили COVID-19. На п'ятий день хвороби, 27 серпня, дитину в тяжкому стані з дому "швидкою" забрали до лікарні. Маля тяжко дихало, страждало від високої температури та інтоксикації. Його поклали до відділення анестезіології інтенсивної терапії.

Відео дня

За словами лікарки, дитина мала важкий респіраторний дистрес-синдром: кисень через легені не міг насичувати кров.

"Дівчинку того ж дня інтубували, вона отримала обстеження та лікування згідно з нашим локальним протоколом надання допомоги хворим на COVID-19, але попри це, її стан прогресивно погіршувався, і 2 вересня вона померла", - розповіла Камінська. 

Як саме інфікувалася дитина, як її лікували та чи була її мама хвора ще вагітною, поки не повідомляється.

Загалом за півтора року в дитячій інфекційній лікарні Києва лежали 500 дітей з діагнозом коронавірусна хвороба. У всіх, за словами лікарки, був неважкий перебіг, і це перший випадок смерті там. Зараз у лікарні з COVID-19 перебувають 40 дітей віком від народження до 18 років. Від початку осені кількість госпіталізованих дітей незначно збільшилась.

Читайте такожСпалах COVID-19 в одеському таборі: стало відомо, у скількох дітей знайшли штам "Дельта"Як повідомляв УНІАН, у березні в Маріуполі помер хворий на COVID-19 двомісячний хлопчик, якого тоді назвали наймолодшою жертвою коронавірусу. Тоді зазначалося, що спочатку в родині захворіла мати дитини, а немовля померло за добу після госпіталізації.

Коронавірус в Україні

В Україні за добу різко зросла кількість хворих на COVID-19: виявили 2 772 нові випадки. Захворіли, зокрема, 254 дитини та 46 медпрацівників, 1 017 осіб госпіталізували, а 60 людей померли.

Найближчим часом Державна комісія з питань ТЕБ та НС розгляне запровадження в Україні "жовтої" зони епіднебезпеки.

Вас також можуть зацікавити новини: