В нашій державі більшість госпіталізованих з коронавірусом залежать від кисню, поділився Віктор Ляшко / фото УНІАН

В Україні 80% усіх госпіталізованих з коронавірусом COVID-19 пацієнтів залежні від кисню.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко у четвер, 28 жовтня, на брифінгу.

Міністр розповів, що у 480 лікарнях, які надають медичну допомогу хворим із COVID-19, розгорнуто понад 70 тисяч ліжок для хворих з COVID-19, з них із киснем – понад 66 тисяч.

Відео дня

Він зазначив, що 67% ліжок зайняті пацієнтами з підозрою або підтвердженим діагнозом COVID-19.

Читайте такожВ Одесі розв'язали гостру проблему з киснем для хворих на коронавірус"Разом з тим реальна зайнятість ліжок з киснем пацієнтами, які потребують кисневої терапії, складає 50%", – додав міністр.

При цьому чиновник зазначив, що ситуація не є рівномірною. За його словами, у 46 із 480 ковідних лікарень, а це близько 10%, ліжка з киснем вже зайняті на 100%, а у 193 лікарнях – це близько 40% від усіх ковідних лікарень ліжка з киснем зайняті на рівні 75%.

За його словами, решта закладів працюють без критичного навантаження.

Ляшко повідомив, що споживання кисню зросло у 5-6 разів на одного пацієнта, госпіталізованого з "Дельтою". За його словами, за добу в Україні лікарні споживають понад 330 тонн рідкого кисню та 6 800 балонів кисню і це без автономних джерел киснепостачання. які встановлені в понад 280 закладах охорони здоров'я.

Міністр розповів, що для покриття потреб в кисні для хворих на ковід зараз залучено 35 підприємств, що виробляють кисень. "Сьогодні жоден пацієнт, жодна лікарня України не залишені без кисню", – стверджує Ляшко. При цьому визнав, що в певних лікарнях та регіонах підвищений попит на кисень.

Ляшко повідомив, що зараз на одному з двох підприємств з виробництва кисню регламентні роботи завершені, й сьогодні він "розпочинає відпускати кисень в мережу".

"На іншому ці роботи триватимуть до 1 листопада поточного року", – додав міністр.

Раніше стало відомо, що в Україні 27 жовтня коронавірус діагностували у 26 071 особи – це найвищий показник за весь час пандемії. Серед хворих 1 830 дітей та 477 медпрацівників.

Нагадаємо, пандемія COVID-19 розпочалася у березні минулого року, у цьому ж місяці в нашій країні запровадили карантин.

Станом на 28 жовтня коронавірус в Україні знайшли у 2 851 804 осіб, одужали 2 411 711 захворілих, а померли 66 204 інфікованих.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ – 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.