В Україні розглядають варіант обов'язкової вакцинації для вчителів / фото УНІАН, Андрій Марієнко

В Україні уряд опрацьовує механізм запровадження обов'язкової вакцинації від коронавірусу для вчителів. Поки від педагогів законодавчо не вимагають обов'язково щеплюватися від COVID-19.

Як заявив міністр освіти Сергій Шкарлет в інтерв'ю РБК-Україна, вчителі є потенційними носіями вірусу, які знаходяться в групі дітей і колег.

"Діти менше хворіють, але вони теж є носіями. Треба подумати про те, можливо, потрібно в кваліфікаційну характеристику професії внести обов'язково або вакцинацію, або ПЛР-тест", - заявив Шкарлет.

Відео дня

Читайте такожЗНО в період пандемії: освітян почали щеплювати від COVID другою дозою

Міністр додав, що спочатку в сфері освіти були готові 32% співробітників на вакцинацію.

"Станом на зараз по школах і садочках у нас вже 250 тисяч працівників записані на вакцинацію, по установах вищої освіти і коледжах бажаючих більше 25 тисяч (в середньому по всіх установах це більше 90% всіх співробітників). Точно знаю, що по Києву вже навіть почали ревакцинацію. Можливо, назва вакцини Pfizer дасть нам ще більший відсоток бажаючих", - додав він.

Нагадаємо, 18 травня в Україну доставили другу партію вакцини від коронавірусу Pfizer. За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, цієї вакциною прищеплюватимуть вчителів.

Вакцинація від коронавірусу в Україні: що відомо