Автомобільні вихлопи провокують еректильну дисфункцію / фото pixabay.com

Фахівці Університету Гуанчжоу (Китай) доводять несприятливий вплив автомобільних вихлопів на чоловіче здоров'я.

Вчені стверджують, що повітря, забруднене викидами автотранспорту, провокує почастішання випадків еректильної дисфункції, повідомляє MedikForum.

Результати, отримані китайськими дослідниками, - нове підтвердження того, що забруднення атмосфери є провокуючим фактором для порушень репродуктивного здоров'я у чоловіків. Самі вчені зазначають, що їхні дані вперше свідчать про несприятливий вплив автомобільних вихлопів на чоловічу ерекцію та на майбутню імпотенцію.

Відео дня

Читайте такожНазвано топ-5 фактів про секс, які має знати кожен чоловік

Дослідники провели серію експериментів на самцях щурів, розділених на групи. У першій тварини по 2 години на день протягом трьох місяців дихали міським смогом з елементами автомобільних вихлопів. У другій – по 4 години на день. У третій - по 6 годин на день. Четверта група була контрольною, миші дихали повітрям лабораторії.

Через три місяці у самців щурів, які дихали забрудненим повітрям з автомобільними вихлопами по 4 і 6 годин на день, було зафіксовано значне погіршення еректильної функції.

"Токсичні гази, що потрапляють у повітря з автомобільних вихлопів, погіршують кровопостачання, в тому числі й геніталій - як наслідок, провокують погіршення ерекції", - констатували автори роботи.

На їхню думку, чоловікам, які живуть поруч з великими міськими автотрасами, більшою мірою загрожує еректильна дисфункція.

Раніше вчені з'ясували, що погана гігієна порожнини рота майже в три рази збільшує ризик еректильної дисфункції.