Пам'ятайте про романтичні дрібниці у відносинах / фото pixabay.com

Романтичні стосунки повинні бути приємні обом учасникам. З цим не посперечаєшся, але насправді це не завжди буває так.

Сімейні психотерапевти дали кілька порад, які допоможуть поліпшити ваші стосунки, передає Cosmo.

1. Говоріть!

Це найважливіший пункт, причому не тільки для стосунків з партнером, а й з іншими людьми. Ми не вміємо читати думки, тому свою думку варто озвучувати в будь-якій ситуації.

Відео дня

2. Проводьте час поодинці

Це не менш важливо, ніж бути удвох. Розчинятися один в одному — не найкраща стратегія, особливо якщо ви збираєтеся довго бути разом.

Читайте такожКуди тікає секс: експерти назвали 5 причин інтимних проблем у тривалих стосунках

3. Відпочивайте від суєти

Життя — це круговерть подій, але іноді варто просто повалятися в ліжку подовше, прибравши гаджети подалі й насолоджуючись спілкуванням.

4. Пам'ятайте про романтичні дрібниці

Він може прислати тобі квіти або раптово купити повітряну кульку, але стосунки — це не гра в одні ворота. Подумай, чим ти можеш порадувати його у відповідь.

5. Знайдіть спільне хобі

Що завгодно: танці, спорт чи відеоігри. Підберіть те, що буде дійсно цікаво вам обом.

6. Думайте про майбутнє

І не просто думайте, а говоріть про нього. Діти, житло, подорожі, купівля машини — всі більш-менш великі події варті обговорення.

7. Не порівнюйте свої стосунки з чужими

У якийсь момент тобі може здатися, що у друзів «трава зеленіша». Але навряд чи ти знаєш про всі деталі. Тому не потрібно заздрити, а якщо хочеться щось змінити — орієнтуйся на себе.

8. Стосунки — це партнерство

Тобі доведеться чимось жертвувати, і від цього нікуди не подітися. У будь-якому випадку деякі рішення варто приймати разом, і вже не вийде схопити рюкзак і виїхати на місяць в гори, нікому нічого не сказавши. Але в романтичних стосунках, заснованих на міцних почуттях, більше плюсів, ніж ти можеш уявити!